Visumaanvraag
Door: Nanda
13 Januari 2004 | ,
Vandaag richting Den Haag om een visum aan te vragen. Normaliter breng je de ene dag je paspoort en kom je hem de volgende dag halen. Super omslachtig zeker als je niet in Den Haag maar Amsterdam woont. Maar goed als je wil reizen hoort het aanvragen van een visum ook tot het avontuur.
Over 4 weken vertrek ik richting Eritrea om Anne, een fotografe te ondersteunen bij haar werk. Ze is bezig met een fotoboek waarin de negen bevolkingsgroepen uit Eritrea in kaart worden gebracht. Op de Eritrese ambassade hangt een fotoexposite van haar. Dat biedt zo zijn voordelen. We kunnen wachten op het visum.
Een bakkie leut, een onderhoud met de ambassadeur, het verwisselen van een fototentoontstelling..kortom een luttele 3 en half uur later zijn we de trotse eigenaren van een Eritrees visum. Pfoei het avontuur is begonnen.